IPT - Inn på tunet

Kari startet med IPT i 2009. Egentlig har gården og de som bor her, tatt imot folk i forskjellige livssituasjoner i alle år. Det ble satt i system først når Kari ble kjent med Inn på Tunet-løftet. Hun ble med på kurs og studieturer. Det er viktig med KSL (kvalitetssytem i Landbruket) og HMS (helse miljø og sikkerhet ) system.

Vi skreddersyr opplegg for den enkelte, og prøver å ha fine og gode dager her på gården. Kari har ingen formell utdannelse som lærer, pedagog eller annet, men er blomsterdekoratør og har drevet egen butikk i 10 år. Senere frilanser på forskjellige butikker og gartneri. 

Men den STORE RESSURSEN er GÅRDEN og alt en kan bruke den til, samt Kari og John Øystein, med unik interesse for dyr, natur og folk. Vi prøver så godt vi kan, men kan aldri love at vi får til alt vi håper på! 

  • Dagtilbud: kl 09.00 - 15.00. Barn/ungdom/voksne har tilbud på gården som stell av dyr, kjøkkenhage, skogsarbeide, verksted, snekkerloft, matlaging, aktivitetsrom, båt og fiske på Gangåsvatnet, turer i skog og mark og mye mye mer. Lista over ting en kan gjøre er enorm, og her blir det tilrettelagt etter behov. Vi følger årstidene og tilrettelegger aktivitet etter den. Pris etter avtale.

  • Aktivitetshelg: Barn 2-18 år kommer på aktivitetshelg. Ei helg består av forskjellige aktiviteter som bl.a fjøsstell, stall/smådyr, turer i skog og mark, aktivitetsrom m kino, playstation, discotek, snekkerloft, overnatting ute i lavvo/gapahuk, fiske og mye, mye mer. Tilrettelagt etter årstidene, barnas ønsker og forutsetninger,  Pris etter avtale.

  • Besøksgård for skoler: Klassen blir inndelt i 3-6 grupper. Stasjonsundervisning som bl.a å være i fjøs og mulig at dyrlegen kommer å undersøker ei ku eller en hest, stell av ponni eller hest/ridning om vi har en egnet hest der og da, kjøkkenhage, sette poteter å så frø, natursti, snekkerloft, mat på bål, bruk av aktivitetsrom, frileik og grilling av mat hører med. Vi stiller med èn eller flere på stasjonene samt lærere deltar med gruppen ”sin”. Vi følger årstidene, har også samarbeid med skogavdelingen, Orkla Landbruk. 

  • Besøksgård for barnehager: Omvisning i fjøs, foring av dyra, smådyrrom/stall. Alle får se, lukte og ta på, nærkontakt med dyra. Ridning om noen ønsker det og vi har en hest eller ponni som er rolig og fin akkurat ved besøket. Akebakke på vinter, bålkos, mat på grillen der alle tar med grillmat. Liten natursti. 

  • Leilighet til leie: Vi har en leilighet som benyttes til overnatting/bolig for familier og enkeltpersoner som trenger en seng i kortere eller lengre perioder. Vi tilbyr omsorg, mat, klær, og hjelp til en god hverdag. Dette er ofte i samarbeid med kommunen vår og omkringliggende kommuner. Her lages det opplegg rundt den enkelte som kommer, i samarbeid med oppdragsgiver. Pris etter avtale.

 

Hafella Gård er et gårdsbruk åpent for alle !!   Ring om det er ønske om andre alternative løsninger :-)